Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Álomfejtés

2010.12.27

ablak
Csukott ablak az álomban: bezártad gondolataidat, nyitottságodat elveszítetted. Nyitott ablak: képes vagy a jövõbe tekinteni. Törött ablak: összetört jövõkép.

abortusz
Ha neked volt: félsz valamely cselekedeted következményeitõl. Ha másnak: neked kell figyelmeztetned valamelyik barátnõdet, hogy ne kövessen el olyat, ami késõbb nem lehet visszafordítani.

abrosz
A nõi álomban: valamit rejteget, kedvességgel leplez. Ha gyûrött az abrosz: mások rágalmaitól való félelem. Ha nagyon szép, mosott, vasalt abrosz férfiálomban jelenik meg: felesége nagyon szereti. Ha gyûrött abrosz: felesége nem tõrõdik érzelmeivel.

acél
Igen erõs elhatározás, határozott vélemény. Érdemes vigyázni, mert az erõ és a határozottság még nem jelenti, hogy a kitûzött cél a megfelelõ, ill. a képviselt vélemény minden szempontból megfelel az igazságnak.

adó
Egy kötelesség elmulasztása nyomaszt, melynek következményeitõl félsz. A félelmed nem biztos, hogy reális alapokon nyugszik. Általánosságban a hatalomtól való félelmet is jelentheti.

adósság
Önmarcangolás, félelem a megbecsültség elvesztésétõl. Meggondolatlanul fogadtál el valamit, és nem tudod, hogy viszonozd.

advent
A hit, a pozitív várakozás kifejezõje. Elmélyült gondolkodásra van szükséged az lekövetkezõ pár hétben. Õszintén nézz szembe cselekedeteiddel, így tudod majd új céljaidat a lehetõ legideálisabban megfogalmazni.

adventi koszorú
A koszorú négy gyertyája: hit, remény, szeretet, öröm. A remény, a pozitív várakozás kifejezõje, hit megjelenése az élet értelmében, mely rövid idõ elteltével kiteljesedik, bizonyossá válik.

Afrika
A természethez, egzotikumokhoz való vonzódásod felerõsödik.

ág
Ág az álomban:élethelyzetedhez való hozzáállásod. Ha jobbra nõ: pozitív jövõkép, ha balra: a múltban történt negatív cselekedet, amit leplezni próbálsz. Ha lefelé: pesszimizmus. Ha az ág a földön hever: egy lehetõség, melynek pozitív, vagy negatív kimenetelérõl te döntesz.

agancs
Férfiálomban: férfiasság jele, de bizonyítani vágyásé is. Nõi álomban: túlkompenzálás.

agy
Ha rajzon vagy fényképen láttad: Minden problémát ésszel akarsz megoldani. Változtass! Hallgass néha ösztöneidre, szívedre!

agyag
Egy ötlet, egy még nem körvonalazódott elképzelés. Bármi lehet belõle, de rajtad áll a dolog. Ne ijedj meg a felelõsségtõl, mert az gátat szab képzeletednek.

agyagedény
Ha étel van benne: a becsülettel megszerzett munkád eredménye, jól alszol, nyugodt a lelkiismereted. Ha pénzt látsz benne: lehetõségek tárháza nyílt meg elõtted, ne kapkodd el a döntést azzal kapcsolatban, hogy mibe fekteted a pénzed.

agyar
Ha utazásod alkalmával láttad: erõt merítesz élményeidbõl, új fogadalmakat teszel, új célokat tûzöl ki magad elé. Ha szobádban láttad: önbizalmadat egy tárgy segítségével növelnéd, mást mutatsz kifelé, mint amilyen valójában vagy, esetleg önbizalmad nagy, de ez csak látszatönbizalom.

ágy
Ágyat látni az álomban: szeretnél rendezni magadban egy kérdést. Ágyat vetni: rendezed a napi eseményeket. Ágyban fekvõ ember: vkit betegségtõl féltesz. Beágyazni: kiegyensúlyozottan kezded a napot. Kórházi ágy: félelem.
Jelenthet szexuális problémákat, kényelmességet, menekülést valamilyen probléma megoldása elõl. A szép, rendezett(vetett, vagy vetetlen) ágy: kiegyensúlyozott életvitelre, pozitív életcélokra utal. A gyûrött, rendezetlen ágy: rohanásra, kiegyensúlyozatlanságra. Aktuális problémáid nehezen tudod megoldani, mások tanácsára lehet szükséged.

ágynemû
Ha az álombeli ágynemû fehér: gyermekkori biztonságot keresel, ha színes vagy mintás: vidám, nyitott életet élsz.

ágyú
Ágyú az álomban: túl nagy ügyet csinálsz egy apróságból, lehet, hogy valakit meg is bántasz vele.

ajándék
Pozitív várakozás, pozitív jövõkép. Kellemes dolog, mely nélküled nem történhetne meg, személyed fontos szerepet játszik benne.

ajtó
Nagy ajtó: nagy és pozitív lehetõségek. Kis ajtó: nem bízol a lehetõségekben, amik az ajtó mögött várnak rád, vagy titkos utakon jársz és ez félelemmel tölt el. Nyitott ajtó: nem félsz terveidet megvalósítani. Csukott ajtó: Kirekesztettnek érzed magad. Betört ajtó: rossz elõjel, ne lépj be rajta.

ájulás
Ha te ájultál el: egy fontos életszakasz a kezdete, új lappal indulsz vagy munkádat, vagy párkapcsolatodat tekintve.

álarc
Ha az álomban álarcot viseltél: rejtegeted személyedet, személyiségedet. Kérdés, hogy konkrétan ki elõl? Lehet, hogy rossz utakon jársz.

akadály
Ha gyalog haladva akadályba ütköztél, amit sem tlépni, sem megkerülni nem lehet: rossz célt tûztél ki magad elé, új utat kell keresned, elõfordulhat, hogy egész hosszú utat kell megtenned visszafelé, hogy megtaláld a helyeset. Ha autóval közlekedve ütközöl akadályba: a kényelem vitt rossz útra. Ha az akadály leküzdhetõ, kikerülhetõ: apró bosszúság.

akasztófa
Üresen álló akasztófa az álomban: figyelmeztetés, veszélyes terület, jobb, ha elhagyod. Akasztott ember: már nem tudod elkerülni a veszélyt, de még enyhítheted a következményeket. Ha sok akasztott embert láttál: barátaid bajban vannak.

aktatáska
Görcsösség, szabályokhoz ragaszkodás, fontoskodás, esetleg hivatalos szerep. Önbizalomhiány leplezése valamilyen felvett viselkedésformával.

akvárium
Boldog vagy annak ellenére, hogy egy bezártvilágban élsz. Adj nagyobb teret gondolkodásodnak, meglátod, hogy a világ még annál is sokkal gazdagabb, mint amilyennek eddig ismerted.

alagút
Alagúton áthaladni az álomban: életed egy monotonabb szakaszába érsz, beszûkülhetnek lehetõségeid, de pozitív kell, hogy maradj, hiszen egyszer ki kell, hogy érj az alagútból. Alagútban bennrekedni: reménytelennek érzed helyzeted, pedig nem az. Nem látod a lehetõségeidet, pedig azok léteznek.

alaprajz
Nagy tervek, biztosnak gondolt jövõ, de megfontoltság és tudatosság is.

album
Régi fényképekkel: a múlt tisztelete, kötõdés szeretteidhez, bölcsesség, szeretet. Ha új fényképeket látsz: képes vagy újra és újra újjászületni, örülni a kis dolgoknak.

alkony
Kiegyensúlyozottság, tiszta gondolatok, nyugalom, jól végzett munka. Kibékülés a világgal, lelki érettség, bölcs világlátás.

állat
Kis méretû állat: nincs elég önbizalmad. Nagy méretû állat, ha barátságos: biztonságban vagy, ha barátságtalan: veszélyben vagy, amit nehezen tudsz kikerülni. Beszélõ állat: figyelmeztetés, hogy rossz irányba tart életed.

állatkert
Állatkertben sétálni: közel kerülni a természethez, ösztöneidre megérzéseidre hallgatsz. Ketrecbe zártan lenni: csendes kiegyensúlyozottság, beleélõképesség, át tudod érezni ismerõseid, barátaid gondját. Üres ketrec az álomban: valami fontos titokban maradt.

állatorvos
Ha az álomképben állatorvos jelent meg: bizalmat, segítséget kapsz barátaidtól.

állomás
Egy munka, feladat befejezése. Ha az állomás üres volt az álomban: egy érzés nyugvópontra jutott benned, lecsillapodott, egy érzelmi kérdés tisztázódott.

alma
Piros alma az álomban: Egészség, fiatalság, életerõ. Ha az álombeli alma romlott: hazugság, ármány, becsapás.

almacsutka
Torkosság, kapkodás, kapzsiság, aminek meg lesz a következménye. A következmény nem súlyos, de mindenképp egy jó leckeként érdemes felfognod.

almafa
Tele piros almával: álom, gyermeki hit, életöröm, szerelem, tiszta érzések. Ha hullik az alma: szedd össze értékes gondolataidat és alkoss!

alsónadrág
Férfiálomban: biztos vagy sikeredben. Nõi álomban: félelem az érzésektõl.

alsószoknya
Férfiálomban: félelem a kötöttségektõl, a "rendes" lányok kerülése. Nõi álomban: biztosra akarsz menni, nem akarsz kalandokat.

altató
Már ahoz is fáradt vagy, hogy szembenézz a problémákkal. Próbálj meg mégis idõt fordítani problémáid megoldására.

altatódal
Szeretteid mindig fordítanak rád idejükbõl.

aluminium
Egyhangúság, monotonia, szürkeség. Menekülj ebbõl az állapotból!

angyal
Felnõttálomban: álmodozásra való hajlam, ami együtt jár a kényelemszeretettel. Csak tevékenykedéssel juthatsz elõre! Gyermeki álomban: hit az igazságban, a szeretet keresése, örömérzet egy ajándékozás után, de lehet egy sérelem miatti kiútkeresés is.

anyajegy
Anyajegy az álomban: lelkiismeretfurdalásod van. Szeretnél bûneidtõl megszabadulni. Tisztálkodási mánia.

anyakönyvvezetõ
Férfiaknál: félelem a kötöttségektõl, bizalmatlanság. Nõknél: férjhez akarsz menni.

anyatej
Biztonság és egészség. Pozitív jövõ, szeretet, áldozat.

anyós
Ha jó volt az álombeli viszonyod vele: jó párkapcsolat. Ha rossz viszonyról álmodtál, vagy vitatkoztál vele: párkapcsolatodban problémák adódhatnak.

apa
Racionalitásból, észerû gondolkodásból fakadó biztonságérzet. Álombeli tanácsadód, amely ellen -ha nem értesz egyet a tanáccsal - sem érdemes lázadni, inkább újragondolni azt.

aprópénz
Ajándék, ami nagyon hasznos lehet számodra. Ha az aprópénzt kezedben tartottad az álomban: nagy szerencse ér.

áram
Környezetedbõl érkezõ energiák segítenek, sok jóbarátod pozitívan gondol rád.

arany
Arany az álomban: gazdagság, mely félelemmel is eltölt. Rossz úton szerzett, múlékony boldogság. Aranypénz: fukarság. Ha az álomban aranyékszer jelenik meg: nagyravágyás. Aranyszobor: irígyég, félelem.

aranyesõ
Fiatalságot, gondtalanságot, szépséget, vidámságot jelenthet az álombeli aranyesõ. Reményteli érzésekkel teli jövõkép. Tiszta szerelem, õszinte érzések.

arc
Szembenézés tetteiddel, amit az illetõ ellen elkövettél, akinek az arcát láttad álmodban. Ha jót tettél nem tölt el szorongással a szembenézés. Arc, mely eltorzul: veszélyt, gonoszságot rejt, téged pedig óvatosságra int.

arckép
Ismeretlen arckép: új barátságot kötsz, lehet, hogy olyan emberrel, akire eddig nem figyeltél fel. Saját arckép az álomban: önmagad vizsgálatát jelenti, valami miatt elégedetlen vagy önmagaddal. Mások véleményére túl sokat adsz.

arckrém
Elégedetlenség önmagaddal, folyamatosan javítani akarsz önmagadon, pedig lehet, hogy egyáltalán nincs erre szükség.

árnyék
Az álomfejtés szerint: félelem az ismeretlenségtõl. Nem mersz szembenézni egy életedet meghatározó igazsággal. Ha saját árnyékodat láttad az álomban: álarcra van szükséged.

áruház
Kielégítetlen kívánságok. Áruház, amelyben eltévedsz: nem tudod mit szeretnél, nem találod a megoldást problémádra.

artista
Ha magad látod artistaként: túl sokat képzelsz magadról, vigyázz, könnyen a mélybe zuhanhatsz! Ha az artista leesett: mások kudarcot vallanak, amikor jólhangzó ígéretekkel akarnak elkápráztatni téged.

árvíz
Ha messzirõl látod: Nagyon régóta halogatod egy elintéznivalódat, melynek súlyos következményei lesznek. Ha elsodort: nagy erõre van szükséged, hogy kikerülj kellemetlen helyzetedbõl. Ha elmerültél: csak kedvesed segíthet rajtad. Árvízbõl kiálló épületek: neked kell segítened a bajbajutottakon. Kimenteni embereket, állatokat: ura vagy életednek, mások segítésére is futja energiáidból.

aszfalt
Kimerítõ, de gyümölcsözõ munka. Idõvel rájössz, hogy megérte a fáradságot.

asztal
Megterített asztal: szeretett vendéget vársz. Üres asztal: szegénység. Asztal gyümölcstállal: a természet szeretete. Asztal sütikkel: pazarló élet.

autó
Ha nõ vezeti: uralkodási vágy. Ha férfi: menekülés. Gyorshajtás: fékezhetetlen, csapongó vágyak, melyek veszélybe sodornak. Ha az álomban eltévedtél és nem találod az utat: káros szenvedély, külsõ segítségre szorulsz, hogy felhagyj vele. Ha nincs fék: nem vagy ura önmagadnak.

autóbusz
Alkalmazkodásra kényszerülsz. Most nincs lehetõséged saját véleményed kifejtésére, ill. megértetésére.

bab
Sokat foglalkoztat a pénz gondolata.

bába
veszély leselkedik rád olyan személytõl, akitõl nem számítasz.

baba
Feladatod van: óvni, védeni egy nálad gyengébbet. Ha nõ vagy: vágyhatsz egy babára, vagy félsz a felelõsségvállalástól, attól függõen, hogy milyen érzéssel tölt el az álomban látott baba.

babakocsi
Aggodalom, a felelõsségvállalás terhe, gyöngéd öröm.

babér
Sikerekre vágysz és mások elismerésére.

bagoly
Bölcsesség, titok. Olyan értékeket sugall, melyek évszázadokon keresztül bizonyítottak.

bajusz
Határozottság, uralkodni vágyás.

baleset
Ha más szenvedte el: valamelyik barátod veszélyben van. Ha neked volt baleseted: félsz valamitõl.

bank
Csak a hatalomban, a hatalom képviselõjében van bizalmad.

banán
Nõi álomban: unalmas kapcsolat. Férfi álomban: félelem az impotenciától.

barack
Fiatalság utáni vágyakozás; meghatottság.

barka
Régi emlék, mely maradandó nyomot hagyott benned.

barlang
Ha kívül álltál: egy lehetõség, mely sok titokra világít rá, de veszélyekkel járhat. Ha bent voltál: nem félsz megtenni mindent, hogy megtaláld kérdésedre a választ.

barna szín
A természetben, pl erdõben: megkönnyebbülést hoz. Barna ruha: unalmas személyiség vagy, erre mások is figyelmeztetnek. Barna szoba, fal: búskomorság, életuntság, mehézkesség.

barát
Ha férfi vagy: barátod feleségére vágysz. Nõi álomban: valaki, akiben nagyon megbízol.

barátnõ
Férfiálomban: szeretõ. Nõi álomban: féltékenység jele. Idõs barátnõ: benne megbízol, tanácsát meghallgatod.

bazilika
megnyugvás.

befõtt
Gyengélkedés, biztonság keresés.

bénulás
A küzdelem feladása, reménytelenségérzet. Talán túl nagy célt tûztél ki magad elé, túl magasra tetted a mércét, vagy nincs igazi értelme a kitûzött célodnak. Apró lépésekkel többet érhetsz el.

benzin
Harag, rossz közérzet.

benzinkút
Ellenséges érzelmek. Benzinkutas: ha munkahelyi ismerõsöd: nem kedveled az illetõt. Ha családtagod: megharagudtál rá, de magadnak sem vallod be.

betegség
Félelem a gyengeségtõl, egy családtagod elvesztésétõl félsz.

betû
Nagy betûk: figyelmeztetés egy veszélyre. Kis betûk: titok, amit meg kell fejtened.

bicikli
Szabadság, mozgás- éstermészetszeretet.

bika
Ha támad, nõknek: félelem attól, akit magad buzdítottál. Férfiaknak: vágy az erõteljességre, magabiztosságra. Bika, ha barátságos: magabiztosság. Ha felöklel: szerelmi csábítás, mely csúfos véget ér.

bikaviadal
Túl sokat foglalkozol mások szerelmi ügyeivel.

blúz
Vágy az eleganciára.

bohóc
A személyiség felvállalása.

bokor
Kiváncsiság.

bor
Könnyebb betegség, rendszerint meghûlés, hõemelkedés. Borospince: lelki gyógyulás, kilábalás egy bajból.

borotva
Nõi álomban: félelem az agresszivitástól, uralkodni vágyástól. Férfiálomban: birtoklási vágy, fenyegetettségérzet, agresszivitás. Borotválkozás közben megvágod magad: rossz lelkiismeret.

boszorkány
Nõi álomban: az anyós jelképe. Férfiálomban: elcsábít egy hamis nõ.

cápa
Saját kicsinységed érzete a természet erõivel szemben. BIzonytalanság, felkészületlenség, tapasztalatlanság, féltudás a világ dolgaival kapcsolatban.

cédrus
Különleges, egyedi transzcendentális élményben lesz részed, melynek üzenetét csak te értheted.

cédula
A napi tevékenységed során felbukkanó kis jeleket, jelzéseket ne tartsd jelentéktelennek, ne hagyd figyelmen kívül, mert sok problémádat könnyebben oldhatod meg így.

cékla
Erõs figyelemfelhívás. Egy fontos dolgot hajlamos vagy elfelejteni.

ceruza
Alkotókedv, kreativitás, pozitív,elõremutató tervek, ötletek. Színes ceruza: sok ötlet, terv.

cet
Természetadta magabiztosság, bátorság. Cethal, ha lenyel: nem félelemmel tölt el, hanem gondolkodásra késztet.

cigány
Szerencse

cigaretta
Ha dohányzol: szeretnél leszokni róla. Ha nem dohányzol: cselekvéskényszered még nem talált kielégülésre.

ciklon
Új, esetleg veszélyes érzelmek.

cipõ
Rossz cipõ: nemkívánatos küldetés, utazás. Kellemes cipõ: magabiztosság, anyagi jólét. Koszos cipõ: rohanás, partnered már nem érdekel, unalmas számodra. Férfiálomban nõi cipõ: minél csinosabb, annál alárendeltebb vagy egy kapcsolatban.

cirkusz
Alakoskodás, hidegfejûség; megjátszott segítõszándék; tetszelgés. Gyermekálomban a cirkusz: egészséges szereplési vágy, az élet szeretete.

citrom
Visszautasítástól való félelem.

cukor
Elfojtott érzelmek, gondolatok, melyek leplezése bûntudatot eredményez és kényszercselekvésekbe hajt (pl. cukorevés). Ha szembenézel a problémáddal rájösz, hogy az milyen jelentéktelen, sõt nevetséges az élet lényeges dolgaihoz képest.

cukrászda
Általában: pihenés, relaxáció. Lehet egy jól végzett munka utáni önjutalmazás. Ez utóbbi esetben napi munkádat igen sikeresen fogod végezni.Kövér emberek számára: bûntudat, mások segítségének igénylése.

család
Ha boldog, szeretetteljes hangulatot éreztél: életed lényeges elemeit érintõ szerencse ér. Ha nyomott, feszült volt a hangulat: vigyázz, nem jó úton jársz, könnyen veszélybe kerülhetsz és nem lesz, aki megvédjen!

csap
Ha nem jól zár, csöpög: apró bosszúságok.

csapda
Épp azért követsz el hibát, mert mindenütt csapdát sejtesz.

csapos
Nem sajnálod a pénzt, ha jó kedved van.

csavar
Túlzott precizitás, a dolgok túlbonyolítására való hajlam.

dajka
akitõl segítséget remélsz, könnyen becsaphat.

dal
kellemes hír.

dalosmadár
Bizonytalan hírek, fecsegés, pletykálkodás.

daru madár
Megmenekülsz egy zûrös helyzetbõl.

darázs
Apró, de nagyon bosszantó probléma

darázscsípés
Elveszíted önmagad felett a kontrollt.

delfin
Igazi, megbízható, intelligens jóbarát, aki nem hagy el a bajban.

denevér
Félelem egy baljós külsejû, de annál ártalmatlanabb személytõl.

család
Szerencse ér.

deszka
Könnyen leküzdhetõ akadály. Bedeszkázott ablak: kíváncsi vagy.

detektiv
Kutakodás jelentéktelen ügyekben.

dinnye
Kényelem, egészség, kiegyensúlyozottság. Meglékelt dinnye: belszólnak dolgaidba.

diploma
Friss diploma: nagy önbizalommal, kevés tapasztalattal rendelkezel egy fontos ügyben. Régi, diploma: visszasírod régi sikereidet.

disznó
Magadra erõltetett, õszintétlen mértéktartás.

dió
Bölcsesség, kreativitás. Dióbél: megoldasz, létrehozol valamit. Dióhéj: feladat. Nõk álmában: terhesség, férfiálomban: nyugalom utáni vágy. Aranydió: szerencse, csoda.

dob
Utolsóként értesültél valamirõl, ami neked kellett volna elsõként tudnod.

doboz
Titok, kiváncsiság. Ékszeres doboz, amit ki akarsz nyitni: más nõk titkai után kutatsz.

dohány
Váratlan pénz, kis szerencse.

domb
Kicsi, de fontos feladat, nem tudod még miért hasznos.

drágakõ
Olyan társaságba vágysz, ahova nem érdemes tartozni.

ebéd
Anyagi gond, félelem.

ecet
Rossz élmények, pl, rossz hír, nem jó szívvel adott ajándék.

ecset
Újító szándékkal kárt okozol.

edény
Relaxált állapot, kellemes idõtöltés.

egér
Önbizalomhiány, kishitûség, félelem ok nélkül. Szürke egér: elbújsz állítólagos ellenségeid elõl. Fehér egér: nem tudod megvédeni magad.

ejtõernyõ
Vidám felszabadultság, a kockázat, veszélyérzet által kiváltott eufórikus állapot.

eladó
Ha a mindenképp el akar neked adni valamit: egy ismerõsöd rád akarja tukmálni egy kellemetlen feladat elvégzését.

elefánt
Szelíd elefánt: jó barát. Támadó elefánt: bizalmatlanság, gyanakvás. Fehér elefánt: hatalmas megkönnyebbülés.

ellenõrzés
Pontosság, rendrakás iránti vágy.

eltévedni
Félelmek, bizonytalanság. Épületben eltévedni: rendezetlen érzelmek; ha nem kelt benned félelmet: szívesen keresgélsz, elmélkedsz megoldandó kérdéseiden, tudni vágyás. Természetben eltévedni: ha szorongással jár: félsz a magányostól; ha vidáman vagy: megtaláltad önmagad.

elutasítás
Nem végzed szívesen feladatodat.

elágazás
Ha rögtön kiválasztod, merre akarsz menni: határozottság, sikeres élet. Ha nem: ambivalens érzelmek, döntéshozatali nehézségek.

ember
Idegen ember, ha bántani akar: önvádaskodásra való hajlam, komoly gyermekkori sérelmek. Sok ismeretlen ember között, ha bizonytalan vagy: szeretnél kitûnni közülük, ha kellemes a társaságuk: kiegyensúlyozott természet. embert hátulról látni: rosszindulat, ártó szándék.

emberrablás
Zavaros érzelmek.

emelet
Célok, melyeket oly mértékben tartasz elérhetõnek, amelyik emeletre szeretnél feljutni. Pl szerelmed elérése nehéz, ha a felsõ emeletre akarsz feljutni. Minél magasabbról nézel le, annál nagyobbnak érzed sikered.

eper
Csók, könnyû, gyorsan múló érzelmek.

erdõ
Eltévedhetsz, magabiztosságra van szükséged már amint belépsz. Õserdõ: nem igazodsz ki valami problémában, nem érted a körülötted lévõ embereket. Õszi erdõ: emlékezés, nosztalgia.

erotikus álom
Ha olyan személy, aki ébrenlétedkor eszedbe sem jut: annak a hozzátartozóját akarod.

erõszak
Nõk álmában: erényeskedés, álszentség. Férfiak álmában: féltékenység, birtoklási vágy.

fa
Ha a fa tölgyfa: bölcsesség. Ha a tölgy alatt öregembert láttál, bölcs tanácsot kapsz. Fára mászni: érdekeidet ügyesen érvényesíted. Fáról leesni: mintha a magas lóról esnél le. Õszi fa: megszépült emlékek. Dús lombú fa: erõ, bölcsesség, becsület. Kivágott fa: értékek pusztulása.

fagylalt
Könnyû szerelmi vágyak, álhatatlanság.

fahéj
finom érzelmek.

fakanál
régi bölcsesség segít ki a bajból. Eltört fakanál: nem bízol saját ötleteidben.

fal
Akadály, csak ösztönös megérzéseiddel juthatsz túl rajta. Falat építeni: tiltakozol érzéseid ellen. Falat bontani: nyitottabbá válás, múlófélben levõ szerelem. Fal, amin át akarsz mászni: értelmetlen célok, erõfeszítések. Összedõlõ fal: rossz célkitûzések, sikertelen erõfeszítések.

falu
Idegen, békés falu: új barátság, jó kapcsolat. Ismerõs falu: pletyka, kiváncsiskodás.

farkas
Szelíd farkas: megbékélés, beletörõdés. Támadó, vicsorgó farkas: kiismerhetetlenség, lázadozás. Gyermekálomban: félelem az egyedülléttõl.

farkaskutya
Vegyes érzelmek

farsang
Ismerõsök, akiknek új tulajdonságait fedezed fel.

fecske
váratlan, érdekes hír.

fegyver
Mindig agresszivitás és egyben félelem attól. Rád szegezett fegyver: korlátozás, sarokba szorítás, gyakran önmgad által. Ha Te fogsz fegyvert valakire: bûntudat, szégyen, amit így akarsz leplezni.

fehér
Lelki nyugalom elérése a megtisztulás által, jobbá válás érzése. Fehér fény: megtisztulás, mert belátod egy hibádat.

fehérnemû
Ha fehér, pamut: tiszta érzelmek, megtisztulás. Ha virágos: élénk, vidám természet. Ha fekete, vagy vörös: erotikus vágyak. Férfiálomban: nemi vágyak. Férfi fehérnemû: nõknek kiforratlan érzelmek.

fog
Ha egészséges: nagy önbizalom, magabiztosság,szexuális erõ, kiegyensúlyozottság. Ha kiesett: félsz az elmúlástól, az öregedéstõl, feleslegessé válástól, magánytól, jelentheti rokon halálát is. Férfiaknál a kiesett fog: félelem a férfiasság elvesztésétõl. Nõknél a kiesett fog: félelem szüzesség elvesztésétõl. Mindenképp valami fontos értéknek az elvesztését jelenti. Ha törött: Tiszteld az öregek tanácsait! Ha romlott: önbizalom hiánya, ne hanyagold el önmagad! Ha kihullott sok vagy minden fogad: félelem, szorongás. Ha ez utóbbi visszatérõ álomként jelentkezik: nagyfokú szorongás. Akinek nincs: kiszolgáltatottság.Ezüst fog: lustaság. Arany fog: sznobság, butaság, de gazdagság is.

foggyökér
A gyökérkezelés: egy lelki problémát régen meg kellett volna oldanod, de még most sem késõ.

fogmosás
Ha hosszú ideig mosol fogat: elégedetlen vagy önmagaddal. Ha túl gyorsan elintézed: nem ügyelsz a részletekre.

foggyökér
Gyökérkezelés: valamit elmulasztottál, de még most sem késõ megtenned.


gabona
Gabona az álomban: nyereség. Ha az álomban földön szétszóródott gabona jelent meg: a vártnál kisebb nyereség.

galamb
A galamb az álomban fontos hírt jelent. Turbékoló galamb: felszínes érzelmek.

gally
Apró, jelentéktelennek tûnõ, de mégis fontos dologra leszel figyelmes.Álomfejtés.

garázs
Az álomfejtés szerint biztonságérzetet ad a garázs létezése. Üres garázs: kötelességeid vannak, de nincs kedved elvégezni azokat. Ha autó áll bent: társadalmi jólét, elhanyagolt kapcsolat.

gémeskút
Gémeskút az álomban: Régi bölcsességekben hiszel.

gereblye
Ha az álomban gereblye jelenik meg: akaratod ellenére megbántasz valakit.

gerinc
Nagyra tartod magad, másoknál okosabbnak.

gesztenye
Az álom szerint a lelki nyugalom, sz elmúlás bölcs, jókedélyû elfogadása jellemez. A tél szeretete. Gesztenyegyûjtés az álomban: meleg érzelmek. Kezedben: szeretetérzés.

giliszta
Nõknél: rossz kapcsolat, férfiaknál: kisebbségi érzés.

gitár
Jó kapcsolat, kellemes együttlét. Gitárt húrozni: jó kapcsolatteremtési készség; segítõ szándék. Levegõben szálló gitár: szerelem. Gitáron játszani: szerelmi ügyesség.

gomb
Ruha, amelyen rengeteg gomb van: hajlamos vagy túlbonyolítani a dolgokat. Vigyázz a másik nem számára ez kiábrándító lehet. Ha gombot varrsz egy ruhadarabra: valami eltereli a figyelmedet a fontos dolgokról. Gomb, ami elgurult: apró, jelentéktelen bosszúság, melyen ha felhergeled magad, az tényleg a te hibád. Szép, fényes gomb: apró dolognak lesz nagy jelentõsége életedben a következõ napokban! Elkopott gomb: nem törõdsz a részletekkel. Leszakadt gomb: ne hagyd figyelmen kívül a részleteket!

gombostû
Egy alig észrevehetõ dolognak igen nagy jelentõsége lehet. Gombostût találni: új dologra ébredsz. Ha gombostûvel megszúrnak: mások rávilágítanak egy rossz tulajdonságodra.

gólya
Álmodozás a születés és szülés könnyûségérõl. Az álom igen, de a valóság nem lehet mese.

golyó
Szép, nemes küldetés. Üveggolyó felnõttálomban: nem teljesült remények. Üveggolyó gyerekálomban: az élet szeretete, szeretõ szülõk. Fagolyó: jól megoldott feladat; ügyesség. Fémgolyó: felelõsségérzet.

gomb
Valahova tartozás érzése. Leszakadt gomb: eltávolodás egy régi baráttól. Gombot felvarrni: forrongsz magadban, valakire haragszol.

gomba
Pöttyös gomba az álomban: vidámság, jó humorérzék. Erdõ tele gombával: valakinek ajándékot kell adnod.gömb
Általában és az álomban is a teljesség, a tökéletesség szimbóluma. Ha kezedben tartod: célod az elõbbi értékek elérése. Ne feledd az emberi élet a tökéletlenségeivel együtt lehet csak teljes! Fontos tudnod, hogy a valóságban tökéletes gömb sem létezik!

grafikon
Tudálékosság.

gránit
dogmatikus gondolkodás, kérlelhetetlenség, merevség az álom üzenete. Fekete gránit: túl szigorú elvek, szabályok betartására koncentrálás; önsanyargatás.

gyalogos
Az élet természetes velejárói okoznak bosszúságot az álom szerint. Légy türelmesebb! Az apró bosszúságok mindig jelen lesznek életedben.

gyapjú
Az álomfejtés szerint jobban megéri valós értékeket követned, mint megalkudnod féligazságokkal. Szerencsés vagy, mert képes vagy felismerni a jót!

gyászmenet
Valakinek az elvesztésétõl való félelmed fejezõdik ki ebben az álomképben. Az érzés teljesen természetes, de figyelj arra, ha féltesz is valakit se mutasd félelmedet! A gyászmenet látványa sok esetben a magánytól, egyedülléttõl való félelmet fejezi ki.

gyémánt
A tisztaság, a tökéletesség és az erõ jelképe. Ha birtokolni akarod: ezen tulajdonságokat szeretnéd birtokolni. Jelenthet feltûnõ, elkápráztató, de hamis értékeket is az álomfejtés szerint.

gyermek
A gyermek általában és az álomfejtés szerint is a tisztaság, a kreativitás, a boldogság, a jóhiszemûség és nyiltság képei kapcsolódnak hozzá. Ha a gyermekek játszanak: lelki nyugalom, boldogság száll rád. Ha gyermek tekint rád: növeld az életbe vetett hitedet, ez nagyon fontos, hogy elérd azt a nemes célt, amit a napokban célul tûztél ki! Ha az álombeli gyerek fiúgyerek: szeretnéd valakinek átadni belsõ erõdet, energiáidat. Ha leánygyermek jelenik meg az álomban: szeretnéd, ha a benned élõ hit erejét mindenki megismerhetné és használni tudná.

gyertya
Lángja a remény kifejezõje az álomszótár szerint. A lassan égõ gyertya törzse: az életed jelképe. Ahogy a gyertya ég az álomban, idõd úgy fogy, így fontold meg, hogyan éled életed, mire fordítod energiáidat. Ha a láng jobbra, balra csapdos az álomban: nem találtad még meg utadat, egy helytelen döntés után nehéz lesz visszatérni a helyes irányba. Ha a gyertya szépen, egyenletesen ég: elegendõ bölcsesség van benned, hogy megfelõen vezesd életedet. Az utolsókat lobbanó gyertya az álomfejtés szerint: egy igen fontos kérdés elõtti döntésed jelentõségét fejezi ki.

gyík
Éretlenségbõl, tapasztalatlanságból fakadó menekülést, bizonytalanságot, döntésképtelenséget fejez ki. Nehéz elkapni: egy titkot szeretnél megtudni.

gyilkos
Ha a gyilkos egy ismerõsöd: õszintén gyûlölheti valamely barátodat. Természetesen a valóságban gyilkolni nem fog. Ha a gyilkos ismeretlen: benned halmozódtak fel agresszív érzések valaki iránt. Ebben az esetben legjobb, ha feloldod magadban ezeket a negatív érzéseket, mert visszaüthetnek rád. Ha a gyilkos gyerek: egy saját negatív gyermekkori élményed szít fel benned agresszív érzéseket. Ebben az esetben próbálj visszaemlékezni az áldozat személyiségére, vajon õ milyen kapcsolatban állhat saját érzéseiddel? Ha sikerül visszaemlékezned, akkor arra is rájössz, miért bosszantanak az illetõ tulajdonságai. Legvalószínûbb, hogy azért, mert te is magadban hordod azokat.

gyilkosság
Gyilkosság az álomban: saját indulataidtól félsz, sõt néha rettegsz. Minél nagyobb a félelmed, annál inkább csak az álomban juthat kifejezésre. Próbáld megtalálni félelmeid okát és szeledítsd meg érzéseidet!

gyógyszer
Kívülrõl várod egy probléma megoldását, talán ismerõseid tanácsában jobban bízol, mint saját eszedben és megérzéseidben. Lazítsd el magad és gondolkozz, nem kell sokáig várnod a mentõ ötletre, ami problémád megoldásában segíthet!

gyógyszertár
Csak egy helyen keresed a megoldást problémádra. Nézz körül a világban, járj nyitott szemmel és füllel, így sok-sok lehetõség közül nagyobb lehetõséged van kiválasztani a legjobbat!

gyöngy
Ha kezedben tartottad: ragaszkodsz a tiszta, romlatlan dolgokhoz, úgy érzed ez jelenthet még biztonságot ebben a világban. Ha a földön hevert: egy lehetõség, amit ha észreveszel értékes életet élhetsz. Ha más kezében láttad: úgy érzed te nem birtokolhatod a tudást, ami segíthet problémáid megoldásában. Ha valaki neked nyújtotta: az illetõ önzetlenül és feltételek nélkül szeret téged.

gyümölcs
A gyümölcs, amit vársz munkád, vagy bármely alkotó tevékenységed eredményeként. Nagyon fontos, hogy ez az eredmény valóban értékeket képviseljen! Ez azt jelenti, hogy ne csupán téged, hanem a környezetedben élõ emberek számára is hasznot hozzon. Ha egy kígyó kínálja: ne félj tõle, csak koncentrálj természetes megérzéseidre. Ha ismerõsöd kínálja: az illetõ tiszta érzésekkel van irántad, megbízhatsz benne. Ha szerelmed nyújtja neked: õszintén szeret és a legjobbat akarja neked.

gyûrû
Ha az álomban jeggyûrû jelenik meg: pozitív és tiszta gondolatok, érzések. Aranygyûrû felnõttálomban: vágyakozás a jeggyûrû után. Elveszett gyûrû, ha nagyon hiányzik: függõség egy tárgytól, vagy egy személytõl. Elgurult gyûrû, ha tudod merre gurulhatott: meg fogod sérteni azt, akitõl kaptad. Gyémántgyûrû: Nemes értékek

hab
Szeszélyességre való hajlam, könnyen keletkezõ, könnyen múló érzelmek. Habfürdõ: pihenésre vágytál, kielégületlenség.

hagyma
racionális gondolkodás, feladat, amit köteles vagy elvégezni.

haj
Hosszú haj: határozatlanság, külsõségekbe vetett önbizalom, önértékelési probléma, belsõ értékek hiánya. Rövid haj: határozottság, belsõ értékek. Ha gyorsan nõ: félelem önértékelésed elvesztésétõl. Levágott haj: elveszett szerelem. Ha magad vágod a hajad: bünteted magad. Ha más haját vágod: haragszol az illetõre. Partnered haját vágni: agresszív szerelem. Aranyhaj: angyali tisztaság. Hajat festeni: elrejteni valamit. Kócos haj: kiegyensúlyozatlanság. Õsz haj: tisztesség.

hajcsat
Rendre törekvés, tetszeni vágyás, tisztaság, kiegyensúlyozottság.

hajszárító
Vágyak, melyeket nem akarsz.

hajó
Nagy, fehér hajó: valakire - lehet, hogy veszélyt jelentõ emberre - felnézel, nem látod hibáit. Sötét hajó: rossz emlékek, bûntudat, szeretetlenség érzése. Papírhajó: könnyedség, játékosság. Hajótörés: elárultatás valamelyik szeretted által, érzelmi megrázkódtatás. Zátonyra futó hajó: kudarcba fulladt nagy tervek, amelyektõl sokat vártál.

hal
hidegség, idengenkedés valamitõl, valakitõl. Ha a halat kezedben tartod, de az mindig kiugrál belõle: túlzottan ragaszkodsz valamihez, ami biztonságérzetet ad neked.

halott
Ha ismerõsöd, hozzátartozód és ezt örömmel találkozol vele: hiányzik neked, de úgy érzed még mindig melletted van, segít neked. Ha félsz tõle: lelkiismeretfurdalásod van gy ellene elkövetett tetted miatt. Halottnak látni valakit az álomban, aki még él: gyûlölöd a halott valamely közeli ismerõsét. Halott embert megcsókolni: tisztelet a halott iránt, továbbvinni a mnkásságát.

halál
Ha saját halálodat álmodod meg: újraszületsz, megújulsz gondolkodásodban, érzelmeidben. Hozzátartozód haláláról álmodni: ellenszenvet érzel iránta. Ha ismeretlen személy: mások nem tudnak neked ártani.

hang
Messzirõl jövõ, ismertlen hang: tudatalattid figyelmeztetése. Közelrõl jövõ, ismeretlen hang: sürgõsen kell cselekedned.

hangya
Hangyát látni az álomban: bölcs és kitartó vagy a munkában. Ha rád mászik: szerencséd lesz. Ha a hangya megcsíp: Hangyát széttaposni az álomfejtés szerint: unott, dologtalan vagy.

harang
Hír, mely rémülettel tölt el, de csak vaklárma.

ház
Ház az álomban az álmodó személyiségének mutatója. Ha a ház üres: céljaid elvesztetted, talán mások útmutatására vársz. Ha túlzsúfolt: ragaszkodsz a biztoshoz, minden tárgynak köze van jelenedhez. Ha ablakai nyitva vannak: nyitott vagy mások véleményére, a küvilág minden mozzanata megragad. Ha ajtód nyitva áll: nyitott vagy, emberek társaságában rézed jól magad. Leégett ház, ha te gyújtottad fel: képes vagy az újrakezdésre. Ha más gyújtotta fel: irigyelt ember vagy. A leégett, összedõlt, romos ház az álomban: valódi értékek - melyeket a romboló nem tisztelt - elvesztése.

hegedû
Férfiálomban: romantikus gondolatok, nosztalgiázásra való hajlam. Nõi álomban: unod partneredet, nem találod elég izgalmasnak.

hegy
Céljaidat elérhetetlennek látod, nehezen bízol elérésükben. Ha elindultál felfelé: legyõzted kishitûségedet.

hegycsúcs
Ha már látod: optimista vagy, lehetõséged van céljaid elérésére. Ha az álomban fent vagy a csúcson: vigyázz, céljaid elérését követheti a kiüresedés, magányosság érzése. Hegycsúcson barátaiddal: jó helyre születtél, vigyáznod kell nehogy felszínes légy.

hinta
A hinta az álomban a gyermekkori önfeledtség, kreativitás, ábrándozásra való hajlam jelentését hordozza. Hinta, ami túl gyorsan hajtasz, vagy hajt valaki: erõdet meghaladó feladat, melybe ha belevágsz veszélyt jelenthet rád.

hold
Idealizált személy utáni vonzalom, merengés nem irreális célokról. Felhõk mögül elõbukkanó Hold az álomban: szorongás egy változás miatt. Fogyó hold: kedves hozzátartozó eltávolodása. Félhold: mást is szeret, akit szeretsz. Telihold: mézeshetek.

hús
Ha fõtt ételként láttad: egészség, megfontoltság, családiasság. Ha sültként: nyugalom, békesség, kiegyensúlyozottság érzése tölt el. Ha a hús nyers: barátaid tisztességesek, hûek hozzád. Ha nyers húst ettél: betegség, monoton, unalmas napok. Ha a fõtt, sült húst etted: kiegyensúlyozottság, egészség.

ibolya
A szerénység és ezáltal a bölcsesség szimbóluma is. Társaságkedvelõ személyiség, akit viszont szeretnek.

idegen
Idegen férfi, aki félelmet kelt, vagy agresszívan viselkedik: bûntudatod van, de nehezen fogadod el hibának, amit elkövettél.

igazgató
Egy konfliktus, melynek megoldása rád vár. Ha bántóan viselkedik: jobb, ha megtartod magadnak véleményedet. Ha nem konkrét, általad ismert személy: mások irányítására vársz, mert úgy érzed magadtól nehezebben hozol döntéseket.

iroda
csak a munkára tudsz gondolni, valamit nem fejeztél be.

írógép
monoton munka vállalása, ézelmi szegénység, másokra hagyatkozás.

iskola
Gyerekálomban: félelem a követelményektõl. Felnõttálomban: újrakezdés, tervezés, új ötletek. Ha szorongással tölt el: régi csibészség, amire nem derült fény soha.

ismeretlen
Ember: önmagadat keresed, az ismeretlen segítségével jobban láthatod magad kívülrõl. Ismeretlen rendeltetésû tárgy: szereted a kihívásokat, játékos kreativitás jellemez.

ital
Szeszes ital: hajlamos vagy italba menekülni problémáid elõl. Gyümölcsital: szereted magad. Víz mint ital: tiszta gondolatok, mely jó irányba visznek, megújulás, megtisztulás.

izom
Ha túlzottan nagyok: nem vagy ura önmagadnak, mások befolyására akarsz erõsnek mutatkozni. Izmaid, ha kicsik: erõsödni vágysz.

kabát
Nagy télikabát az álomban: Óvatosság, elõrelátás, józanság a nehéz helyzetekben.

kacsa
Önfejûség.

kagyló
Titok, titokzatosság. Kagylóhéj az álomban: romantikus szerelem, amely elmúltával is kedves neked. Kagylót, osztrigát enni: jó párkapcsolat; ha undorodsz: erõltetett, vagy érdekbõl létrejött viszony. Kagylóban gyöngy: kis csodák életedben.

kakas
Agresszív, de nem túl okos támadó.

kakaó
Otthonos, kellemes érzések. Tejjel összekevert kakaó az álomban: Gyermekkori emlékek.

kalap
Tekintélyre, megbecsülésre vágysz. Kalap fogason: mellékes dolognak tartod mások véleményét. Díszes nõi kalap: nõi álomban: távolságtartás, külsõségekbe kapaszkodás. Férfiálomban: csodálat egy ismeretlen iránt. Kalap, amit a szél sodor: úgy érzed környezeted játszik veled. Ha kalapot emelnek elõtted: hátad mögött gúnyolódnak rajtad

kalitka
Elfogadott rabság, beletörõdés, saját akarat elvesztése.

kalács
a kicsi megbecsülése, romantikus érzések.

kalóz
Gyermekálomban: ügyesség, élelmesség, élénkség, fantázia. Felnõttálomban: a dolgok megkerülése.

kamilla
Jókedv, egyszerûség, problémák bölcs megoldása, derûs személyiség. Kamillatea az álomban: mértéktartás, józanság, egészség szeretete.

kamra
Ha a te lakásodban van: szeretsz elrejteni dolgokat, azokat úgy érzed biztonságban. Mások kamrája: kiváncsi vagy, mit rejtegetnek mások. Ha kamrába vagy zárva: kellemetlen gyerekkori emlék, védtelenség érzése.

kancsó
Kancsó az álomban: értékes tartalom egy hozzád tartozó tárggyal kapcsolatban.

kandalló
Kellemes otthonos érzés, biztonságérzet, jó családi légkör.

karambol
ütközöl mások véleményével. Merevség, képtelenség a meghátrálásra.

kard
Bátor fellépés, agresszív érdekérvényesítés. Férfiálomban: egoizmus, sznobság. Nõi álomban: emancipáltság, bátortalanság, a nõi nem leértékelése.

karika
Lényeglátás, egyszerû, közérthetõ fogalmazás képessége. Gyors, lényeglátó döntéshozatal.

kígyó
Az élethelyzetektõl és nemtõl függõen jelképezheti a okosságot, ravaszságot, a pénzt, szexualitást, az racionalitás hatalmát. Ha beteg ember álmában jelenik meg: legyõzi a betegséget. Ha fizikailag egészséges férfi álmában jelenik meg a fallikus jelentés kerül elõtérbe: a mérete utal az egyén önbizalmára. Ha nõ álmában jelenik meg: a hölgy kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet, átverhetik, visszafordíthatatlan lelki károsodást okozhatnak neki. Astrampsychos szerint jövedelmet jelent. Ha a kígyó megmarja az illetõt: nagy jövedelem, ha az illetõ agyonveri a kígyót: elveszti jövedelmét.

kísértet
Ha szól hozzád: hallgasd meg tanácsát, igen hasznos lehet! Ha csak némán áll: elõre nem sejtett rossz dolog fog történni veled. Ha megérint: fontos mondanivalója van számodra.

köröm
Ha saját körmödet láttad: a társaságban, akikkel a napokban találkozol a legjelentéktelenebb dolgok is nagy frusztrációt keltenek benned. Ha valaki más körmét láttad: az illetõt túl sokra tartod, ezért tudatalatt a hibát keresed benne. Ha a köröm karmokra hasonlít, pl túl nagyra növesztett: egyéni érdekek érvényesítése.

kutya
Ha ideges, agresszív: belsõ feszültséged akadályoz feladataid elvégzésében, valakinek -ismerõs, munkatárs - már a látványa is feldühít. Ha nyugodt, barátságos: önbizalmad nagy, kiegyensúlyozott vagy, könnyen veszed a nehézségeket. Ha ugatós: valaki közölni akar veled valami fontosat. Ha nagyméretû kutyát láttál az álomban: biztonságban érzed magad, megbízol saját döntéseidben. Ha kiskutya jelent meg az álomban: játékos természeted megsegít egy probléma megoldásában. Kutyaharapás: valaki elátkozott.

labda
A tökéletességre való törekvés.

Letisztultság, de elõítélet is. Minden létezõ kategorizálására való vágy. Pattogó labda: érdeklõdésedet felkeltette valami. Guruló labda: változtatni akarás.

labirintus
eltévedtél gondolataid erdejében. Ez félelemmel tölt el. Egyedül vagy, magányosságérzés lezs urrá rajtad. Lehet mások rejtélyes viselkedése is, amit nem tudsz megfejteni.

lakat
titok, amit féltve õrzöl. Mások kerítésén látod: nagy értéket vagy bûnös tettet rejteget az illetõ.

lakoma
Minél nagyobb, annál nagyobb mohóság, kapzsiság, de lehet életszeretet, szeretetvágy is.

lakás
Saját lelked tükre. Zárt ajtók, ablakok: befelé fordultál. Kis tér: szorongás. Nagy, nyitott tér: nyitottság a világra. Ismeretlen lakás, ahol jól érzed magad: jó alkalmazkodóképesség, derûlátás. Új, szép lakás: nagy boldogság.

lakótelep
Egyhangú, monoton életvezetés, az érdeklõdés hiánya. Ha játszóterén jól érzed magad, képes vagy rá, hogy pozitív maradj unalmas helyzetekben is.

lapát
Fizikai munka vár rád, amit halogatnál.

lavina
Hirtelen, váratlan veszély fenyeget. Neked kell elõvigyázatosnak lenned.

legelõ
Vágy a nyugodt körülmények közötti szexuális életre.

legyezõ
Szereted felhívni magadra a figyelmet.

lemezjátszó
Intelem, amit érdemes megfogadnod. Ha zenét is hallasz:illúziókat kergetsz.

macska
Önállóság, magányosság, titokzatosság, misztikusság. Fekete macska: baljós elõjel, vagy belülrõl jövõ félelem valamely jövõbeni tevékenységed miatt. Cirmos macska: bûbájosság, titozatos csáberõ.

madár
Szabadságérzet, önállóság, szárnyaló fantázia. Földre leesõ madár: gyermekkor, vidámság, felszabadultság vége.

madárfióka
Védtelenségérzet, segélykiáltás. Ha egy kismadarat a kezedben tartasz: valaki a te segítségedre szorul. ha a fészkében van: a természet csodálata.

majom
Leleményesség, ügyesség, mások mulattatására való hajlam mások tetszésének elnyerése érdekében. Ha el akarod kapni, de nem sikerül: olyanok gúnyolódnak rajtad, akiket leértékelsz.

malac
Kismalad: szerencse. Felnõtt malac: valamely rejtett, általad nem keldvelt tulajdonságod.

mandula
Titokzatosság, érettség. Mandulabél: meghittség, gyümölcsözõ ötlet, kreativitás. Keserûmandula: nem várt csalódás, rossz tervezés. Mint testrész - mandulamûtét: szorongás, már ismert kellemetlen élménytõl.

manó
Énednek az a része, melytõl félsz. Több alkalommal tapasztaltad apró csínytevéseit, melyek nagy bosszúságot okoznak.

matrac
Kényelmesség, megállapodottság. Bezárkózás az újszerû dolgok elõl.

medve
Kedves, megbízható barát. Ha ijesztõ: rád leselkedõ veszély, melytõl csak egyedül menekülhetsz. Játékmaci: gondoskodni vágysz valakirõl.

megcsalás
Félelem a megcsalatástól, vagy saját álhatatlanságodtól.

megálló
Egy fontos kérdésedre részben megkaptad a válasz. Közelebb kerültél egy probléma megoldásához.

nadrág
Férfi álomban, ha nõ van férfinadrágban: önbizalomhiány nõkkel szemben, félelem a megcsalástól, féltékenység. Nõk álmában férfinadrágban lenni: magabiztosság férfiakkal szemben, uralkodási vágy.

nagyszülõk
Bölcs tanácsot kapsz, ami hittel tölt el.

napló
Szükséged van elmélkedésre, csendre, filozofálásra. Naplót írni: gondolatok, érzések rendezésére való igény. Más naplóját látni: kiváncsiság, féltékenység.

naptár
Valamilyen esemény cselekvésre sürget. Rendszabályok, amelyek betartása nehezedre esik. Nõi álomban: terhesség körüli gondolatok.

narancs
Magabiztos, határozott vélemény. Színes egyéniség. Az ellentmondás nem tûrése.

nevetés
Felszabadultság, vagy el akarod rejteni valamely érzésedet, amit szégyellsz mások elõtt.

notesz
rendre törekvés, nem bízol saját képességeidben, félsz a lazaságtól.

nyelv (testrész)
Rosszízû pletyka, rágalom.

nyelv (idegennyelv)
Összekuszálódott érzelmek és gondolatok, kisebb félreértés ismerõseiddel, melybõl nagy harag, ellenségesség származhat.

nyomda
Visszafordíthatatlan cselekedetek, gondolatok. Bízol abban, hogy alaposan végiggondoltad terved, amit megvalósítani készülsz.

odu
Másoktól rejtett titkos helyre, szigetre vágysz.

oklevél
Hosszú, küzdelmes munka végére értél. Befejeztél egy munkát, ami miatt már nem kell aggódnod!

olaj
Rugalmas gondolkodás, szabad fantázia. Napolaj: kényelem. Motorolaj: férfias jellem.

olló
Veszekedés, harag (Krúdy). Nõi álomban: önzõség, a felelõsség környezetre hárítása. Férfiálomban: fenyegetettség. Lehet veszélyérzet; kínos gyermekkori emlékek, rideg környezet.

oltár
Ha kellemes, nyugodt érzést kelt: álmok, melyek teljesülnek, de lehetnek csalókák. Ha az oltár látványa ijesztõ: nem nyújtottál segítséget egy rászorulónak.

oroszlán
Ha szelíd, barátságos: határozottság, egészséges önbizalom. Ha vad, ijedtséget okoz: erõltetett önbizalmom. Idomított oroszlán: beletörõdés, lélekben megadtad magad környezetednek.

orr
Gúnyolódásra való hajlam. Orrot piszkálni: letagadni valamit. Vérzõ orr: depresszió, idegesség, hiszti.

orvos
Beteg ember álmában: a gyógyulás lehetõsége körüli gondolatok. Egészséges ember álmában: egoizmus, önmagad szeretete, bizonyítási vágy. Orvosnál levetkõzni: kielégületlenség.

orvosság
megoldás egy problémára, külsõ segítségben való hit. Függés másoktól.

ostya
szenteskedõ érzések, érzelgõsség, bûnbánat, bûnbocsánat reménye.

óra
türelmetlenség, várni valamire, sok elintéznivaló. Néha elmulasztott lehetõségek. Toronyóra: szerelmi kalandozások, találka reménye. Ébresztõóra: idegesség, utált kötelesség. Zsebóra: férfiálomban: sznobizmus, nõi álomban: ridegség, nõi nemi szerepek utálata. Több óra: több szerelmi kapcsolat. Aranyóra: magasabbrendûségi érzés.

óriás
Felnõtt álomban: kishitûség, önbizalomhiány. Gyermekálomban: a környezet ridegsége, értelmetlen parancsai, követelései.

óvoda
Ha kellemes: gyermekkori nyitottságod, vidámságod, gondtalanságod tér vissza. Ha kellemetlen: tárgy nélküli félelem, szorongás.

óvónõ
Megfelelni vágyás, panaszkodásra való hajlam.
pacsirta
Örömhír szeretteiddel kapcsolatban, boldogság, nyitottság a világra

pad
Kellemes idõtöltés, a természet szeretete, bölcsesség.

padlás
Titkok, tervek régi holmikkal. Nosztalgia, régi értékek szerinti élet. Lommal telezsúfolt padlás: nem tudsz elszakadni régi dolgaidtól, rendrakás halogatása. Padláson megbújni: félted terveidet, ötleteidet.

palacsinta
Derû, nyugalom, bölcs életvezetés.

palota
Színes fantázia, gazdag lelki élet. Lehet a realitásérzék hiánya is, vagy magaddal való elégedetlenség. Mesebeli palota: kreativ ötletek, gyermeki fantázia, alkotókészség.

pamut
Fragaszkodás az értékekhez, igényesség.

pap
Szabályoknak megfeleni vágyás félelembõl. Intelem, erkölcsi tanácsok túlzott betartása. Misézõ pap: vágy a változásra, erkölcsi éhség, útkeresés. Pap, ha ajtódon kopogtat: mulasztás.

papagáj
Felszínes beszélgetés, idõtöltés, kényelem. Fiatal nõk álmában: idõsebb nõk rosszindulatától tartasz. Idõs nõknél: elégedetlenség életeddel. Férfiaknál: menekülés egy helyrõl, ahol sok a nõ.

paprika
visszafojtott harag, elfojtott indulatok, mások hibáztatása saját hibáid miatt.

papucs
Egészségtelen fizikai munka, sok szaladgálással. Papucs ágy alatt: az élet monotonsága, unalmas hétköznapok.

papír
Tiszta papír: még el nem rontott lehetõségek, új tervek, tiszta gondolatok. Összegyûrt papír: ötlettelenség, elégedetlenség teljesítõképességeddel, kilátástalanság, mely nem biztos, hogy reális érzés.

parancs
Ha kapod: a saját felsõbb éned szava. Ha adod: félsz saját hibáiddal szembenézni, szorongás, menekülés.

parfüm
mMerengés, ábrándozás, kikapcsoló idõtöltés, kéjelgés.

rab
Elmélkedésre való hajlam, nincs sürgetõ feladat. Bezártságérzet, amibõl nem akarsz kitörni.

rabló
Rossz szomszédi viszony, gyanakvás. Biztonságérzet hiánya. Férfiálomban: túl magas követelmények.

rabszolga
Ha magad voltál: kevésnek érzed magad egy feladat megoldásához. Ha ismerõsödet láttad annak: segítségedre szorul, bajba kerülhetett.

rács
Ha mögötte vagy: problémádat lehetetlen megoldani. Ha mellette elhaladsz: frusztráló gondolatok terelik el figyelmedet a lényegrõl. Ha valamelyik ismerõsöd látod rács mögött: sürgõsen segítened kell neki.

radír
Meggondolatlan cselekedet.

ragadozó
Elfojtott agresszió. Egy dologra figyelj, ne hagyd kitörni, inkább próbáld megszelidíteni elvadult érzéseidet!

ragasztó
Kötöttségérzet, érzelmi függõség valakitõl. Ragasztani: erõltetett kapcsolat, szorongás valaki elveszítésétõl, függõségérzet.

rágó
Valamin rágódsz, ami eltereli figyelmedet a lényeges dolgokról. Próbálj meg ellazulni és könnyedebben venni a dolgokat!

ragtapasz
Jelentéktelen sérelmet éltél meg nagyon mélyen. Vigyázz, ha másoknak is elpanaszlod, ki fognak nevetni!

rajz
Probléma, amit nem tudsz szavakba önteni, de szeretnéd, ha mások is tudnának róla. Segítségvárás másoktól. Önkifejezés, szabadulni vágyás problémáktól.

rák
állat: meghátrálás egy érzés elõl, bátortalanság. betegség: félelem a betegségtõl.

raktár
félrerakott érzelmek, megfelelni vágyás mindenkinek, rejtett, de fontosnak tartott tulajdonságok.

rántotta
Szeretre vágysz a családtól.

recept
Önállótlanság

reflektor
Exhibicionizmus, egoizmus. Megerõsítés várása másoktól. Segélykiáltás.

rendõr
Szabáályok, melyeket lusta vagy betartani, de fontosak. Felügyelet, üldözési mánia.

repülõgép
Vágyaid, reményeid jelképe. Minél messzebrõl látod, annál elérhetetlenebb célok, ábrándok. Repülõgépen utazni: nagyravágyás, felesleges idõtöltés, jómód. Repülõgép-szerencsétlenség: félelem a kihívásoktól, biztonságkeresés, szorongás, melynek nincs tárgya, oka.

retek
Értelmetlen vita.

rigó
Örömhír; rigófütty: fiatalosság érzet, boldogság, feltöltött lelkivilág, színes érzelmek, egészség.

rizs
Minden apróség igen fontos, nehezen összegyûjtött pénz. Szétszórt rizs: fontos beosztanod pénzedet.

robot, robotgép
Magányosság, érzelemszegénység, befolyásolhatóság, magad igen nagy mértékû alábecsülése.

sablon
Ötlettelenség, elsivárosodott lélek, alulértékeltség, kihasználtság, kiégettség.

sajt
józan célok, mértéktartás, fiatalos lendület és tervezgetés

sampon
Tisztálkodási mánia, bûntudatérzet. Vendégszeretet, igényesség, pedantéria. Erõsen habzó sampon az álomban: nagy tervek, nagy kihívások, melyek pozitív érzéssel töltenek el.

sapka
Férfiálomban: bizonytalanságérzet, megalkuvásra kényszerülsz. Nõi álomban: rafinéria, álságosság, leleményesség, kreatív önmegvalõsítás.

sarok
Cipõsarok: férfiaknál: alulmaradsz a nõkkel szemben; nõknél: kegyetletlenkedésre való hajlam. Tûsarok: férfiaknál: félelem a nõi nemtõl; nõknek: erõltetett szerelem, rámenõsség, állhatatlanság.

sas
Gõg; büszkeség, magasztos érzelmek.

seb
Ha rajtad van: lelki sérelem, amit titkolni akarsz. Ha máson látod: örülsz más fájdalmának.

selyem
Könnyelmûség, gyors, felszínes érzelmek. Ha varrod: lelki finomság, intelligencia.

seprû
A másik nem iránti ellenszenv, vagy tõle való félelem. Férfiálomban: megbabonáztak. Seprûnyél: nincs hited férfiasságodban. Nõk álmában a seprû: valakit, esetleg mindenkit akivel kapcsolatba kerülsz meg akarsz babonázni; seprûnyél: túlzott magabiztosság.

símogatás
Pótolni akarod mulasztásodat, nem teljesen õszinte bocsánatkérés, mások elhanyagolása, felszínes érzelmek.

sír(hant)
Egy emlék, amit nem tudsz és nem is akarsz elfeljteni. Aki a sírban fekszik, jelen életedre is nagy hatással va akár pozitívan, akár negatívan. Ha szoros érzelmi kötelék fûzött hozzá: életében neked adott tanácsait továbbra is alkalmazd. Ha rossz viszony fûzött hozzá: lelkiismeretfurdalásod soha nem csillapul.

szakadék
Ha a szakadék szélén állsz és nézel lefelé: talán túl sokat elmélkedsz az élet nagy kérdésein, veszélyes dolgok megismerése kísért, amelyek félelmet váltanak ki benned. Ha lezuhantál és nem érsz az aljára: úgy érzed nem vagy ura magadnak, nem tudod kontroll alatt tartani életed folyását. Ha korlát mögül nézed: csodálod az Isten vagy a Természet teremtõ erejét. Ha valakit lent látsz a szakadék alján: nagy távolságok választanak el valamely szerettedtõl.

szellem
Szellemet idézni: nem fogsz egyenes választ kapni kérdésedre. Szellemet látni, aki szól hozzád: tanácsa hasznos lehet.

szerelem
Ha - még el nem ért - szerelmedet láttad: ideje közeledned hozzá, már õ is sejti érzéseidet. Ha párodat láttad: boldog kapcsolatban élsz vele. Ha párod szomorú volt az álomban: nem lesz könnyû megtudnod szomorúsága okát. Ha szerelmed az álomban elutasított: félsz tõle, félsz közeledni hozzá.

szeretet
Aki álmodban szeret az a valóságban is.

szex
Szex az álomban fiataloknál: gyakran biológiai kielégületlenség jele. Felnõtteknél: beállítódásodat mutatja.

takarítani
Belsõdben kívánsz végre rendet teremteni, ez pozitív változások jele.Lehet az is, hogy túl sokat adsz mások véleményére, a külsõségekre. Ha nagy rendet tartasz, lélekben bizonytalan vagy, értékességedet próbálod bizonyítani.

takaró
Biztonságra vágysz, vagy valamit tagadni próbálsz.

tananyag
Kötelesség, amit nehéz teljesíteni kötelezõ jellege miatt. Diákoknál: vizsgától való félelem. Felnõtteknél: régi szabályokhoz való alkalmazkodás, kreatívitás hiánya.

tank
Erõszakkal megvalósítani valamit. Nem pozitív elõjel, nagy bukással végzõdhet. Férfiak álmában: erõszakosság, kisebbségi komplexus elrejtése.

tanács
Ha jóbarát adja: fogadd meg, de kérd ki mások véleményét is. Ha ismeretlen adja és szimpatikus volt az illetõ: fogadd meg. Ha idõs ember adja: a legbölcsebb gondolat.

tanár
Ha kellemes volt az álom: megfelelési vágy. Ha nem szívesen találkoznál újra az álmodbeli tanárral: önálló gondolataid vannak, nem akarsz megfelelni senkinek, a magad útját járod.

tapéta
Szakadt tapéta: visszatérõ rossz emlékek. Szép, frissen felragasztott tapéta: lelki megújulás. Virágos tapéta: lelki tisztaság, életszeretet.

tarisznya
Türelmesség, jószívûség, talpraesettség, életszeretet. Nehéz tarisznya: mások gondjait te akarod megoldani. Üres tarisznya: álszentség. Virágos tarisznya: széplelkûség, könnyedség.

tavirózsa
Nõknél: merengésre, ábrándozásra való hajlam. Ábrándozás egy hozzád nem illõ férfiról. Férfiaknál: az imádott hölgy túl finom hozzád.

tea
nõknél: lazaság, friss szellem, inspiratív természet. Férfinál: megfontoltság, háziasság, kimértség.

tej
Gyermekkori gondatlanság, tisztaság utáni vágy. Ha hideg tej: józanság. Forró, meleg tej: Végiggondolt tervek. Anyatej: biztonság utáni vágy.

tejszín
könnyûvérûség, álhatatlanság, trampliság, felszínes érzelmek.

teknõsbéka
Unottság, lassan múló idõ, ötlettelenség.

telefon
Fontos intéznivalód van, vagy unott vagy és másoktól vársz feladatot, ötletet az idõ múlatására. Ha folyamatosan kicsörög: biztos, hogy kolléga, aki rád akar tolni egy nemkívánatos feladatot. Ha nem csörög, csak folyamatosan látod: valakinek a véleményétõl függsz.

temetés
Valamit eltemetsz magadban, de új élet kezdõdik számodra új kihívásokkal. Nem negatív jel. Saját temetésed megálmodni: hosszú élet. Fiatalok álmában: kigyógyulás egy szerelembõl.

templom
Nagy templom: függõség, problémáid megoldását másoktól várod. Kis templom: meghitt, õszinte érzések, valós bûnbánat. Sok ember a templomba: közösséget érintõ probléma: katasztrófa, vagy gazdagodás.

tolvaj
Veszély fenyeget, de nem tudod, merrõl érkezik.

tûz
Igen sokrétû jelentést hordoz, jelentheti belsõ energiádat, de jelenthet veszélyt és lehetõséget is. A benned élõ tûz természetét ki kell ismerned. Ha füst nélkül ég: kiegyensúlyozottság, problémádat könnyedén, bölcsen megoldod. Jelenti a szellemi megtisztulást, letisztult gondolkodást is. MInden elárasztó tûz, pl. erdõtûz: romboló vágyak, a hit feladása. Gyertya lángja, ha psilákol: remény, ha egyenletese ég: hit.

uborka
Egyészséges, pozitív érzelmek. Tavaszias hangulat, frissesség. Kígyóuborka - férfiak álmában: tettrekészség, magabiztosság; nõk álmában: erotikus gondolatok.

udvar
Szûk környezetedre most ngyobb figyelmet fordítasz. Ha ápolt, rendezett: a rohanás nem vonja el figyelmed a részletekrõl, saját környeztedre mindig gondot fordítasz, közvetlen környezetedben lévõ embereket nem hanyagolod el. Ápolatlan: még saját lelki életedre sincs idõd.

ugatás
Ha ideges ugatást hallasz távolból: figyelmeztetés veszélyre. Ha megugatnak: Idegenként fogadnak ismerõseid.

ugrás, ugrálás
Erõszakkal megvalósítani valamit. Nem pozitív elõjel, nagy bukással végzõdhet. Férfiak álmában: erõszakosság, kisebbségi komplexus elrejtése.

tanács
Ha gyerekeket látsz ugrálni, szabadságra, felszabadulásra vágysz. Ugrándozó felnõttek: nemsokára partyra, buliba hívnak barátaid. Ugrás, ami rémületet ébreszt: bizonytalanyságézet, bizalmatlanság.

ujj
Figyelmeztetés, jobb ha gondolkodsz, mielõtt cselekedsz.

uszoda
Kiegyensúlyozottság, jó idõérzék, idõbeosztás, rendszeretet.

utazás
elvágyódás, gondolatok rendezésének vágya, szabadság, pihenés vágya, esetleg menekülés

utca
Ha üres, nyomasztó: csalódás szeretteidben, magányosságérzet; ha zsúfolt: gazdag, programteli napok.

utcaseprõ
Mélyen rejtett vágyad megvalósítására biztatásra van szükséged.

újság
Információéhség, tisztázni akarsz valamit, társasági szereplés vágya. Ha a szél sodorja: feledékenység, szórakozottság.

újságárus
Félelem negatív hírektõl

úszás
úszni: nyugalomérzet, gondolatok szabad áramlása, jó életvezetés. Úszni természetes vízben: biztonságérzet, kikapcsolódás, egyedüllét vágya. Úszni medencében: rendszeretet. Úszó embert látni: hasonló értékrendszerû emberrel kerülsz kapcsolatba.

út
úszni: nyugalomérzet, gondolatok szabad áramlása, jó életvezetés. Úszni természetes vízben: biztonságérzet, kikapcsolódás, egyedüllét vágya. Úszni medencében: rendszeretet. Úszó embert látni: hasonló értékrendszerû emberrel kerülsz kapcsolatba.

útkeresztezõdés
Döntésképtelenség, esetleg egyenesen rossz döntés. Félelem a következõ lépéstõl.

üdítõ
Friss, új, kreatív ötleteid támadnak. Munkatársaid is értékelni fogják.

üdülés
Régen vágyott pihenés. Ûj érzések, gondolatok táptalaja.

üdvözlõlap
ha te írod: szeretteid fontosak számodra, ha kapod: meglepetés ér

ügynök
Ha nem vigyûzol, könnyen mások befolyása alá kerülhetsz. Elõfordulhat, hogy veszélyt jelentõ dolgot kell elvégezned. Ha ügynöktõl vettél valamit: átvernek.

ügyvéd
Segítõre van szükséged. Olyan dologban kell helytállnod, amiben nincs tapasztalatod.

üldözés
Ha téged üldöznek: félsz valamitõl, talán nem mersz szembenézni az igazsággal, pedig nem biztos, hogy olyan nehéz. Ha megteszed, megkönnyebbülsz és egy sor problémát oldhatsz meg. Ha te üldözöl valakit: kérdésed van, amit csak az illetõ válaszolhat meg. At illetõ tudja, hogy a válasz jelentõs befolyással lehet életedre. Autós üldözés: versenyszellem, agresszivitás, erõszak.

ültet
Magot: türelem, bölcs, filozofikus gondolatok, a természet szeretete; nõálomban: babavárás, öröm; idõsebbek álmában: hosszú élet.

ünnep
Boldog készülõdés, várakozás, felfrissülés, újdonság. Téged ünnepelnek: szeretetet vársz környezetedtõl. Szeretnéd, ha figyelnének rád. Barátot ünnepelni: bizalom, összetartozás érzése. Ismeretlent ünnepelni: társkeresés.

ünnepély
Forró üst: közös program barátaiddal. Üres üst: szegénység

ûrhajó
Felnõttek álmában: elvágyódás, új élmények iránti vágy. Gyakran menekülés a mindennapok monotonságából. Gyermekek álmában: nagy álmok, nagy érzések, melyek felnõttkorban megvalósulhatnak.

üst
Forró üst: közös program barátaiddal. Üres üst: szegénység.

üstökös
Helyes megérzés, megoldás megtalálása, helyes felismerés.

üveg
Ha nem látsz át rajta, met tükrözõdik: homályosan látsz egy fontos kérdésben, nem találod a tiszta megoldást. Ha átlátsz rajta, nem tükrözõdik: jó emberismeret, probléma helyes felismerése. Üvegtál: kitárulkozás másoknak. Nagyító üveg: jó feladatmegoldási készség.

üzlet
Üzletet kötni: határozott döntés, felelõsségvállalás. Nagy tágas üzletben vásárolni: felszabadultság, nyitottság, barátkozás. Kicsi, zsúfolt üzletben vásárolni: önmagad leértékelése, beéred a kevéssel.

vacsora
meghitt hangolatra vágysz, szeretteidben megbízol,jó kapcsolat a családtagokkal.

vad, vadállat
Nagyvadak (oroszlán, tigris): rámenõsség, határozottság, uralkodni vágyás. Nõknél: erõs anyai ösztönök, mindenre képes áldozathozatal. Apróvad: megjátszott bátorság, áldozat magasabbrendûnek hitt embereknek. Saját véleményalkotás nehézsége.

vadász
Lehet álkeménység, túlzott vágyak, jómód. Az ösztönök és az ideális én harca. Ha te vagy a vadász: el akarod ûzni vágyaidat. Ha sok vadat ejtettél, hatalmat érzel a természet fölött. Ha más volt a vadász: csodálattal töltenek el az illetõ képességei.

vadászat
Fellengzõsség, sznobizmosra való hajlam, szoros kötelék barátok között.

vaddisznó
Ha félelmet kelt: hirtelen felindulásra való hajlam. Ha nem kelt félelmet: furcs, szokatlan vágyak, elképzelések, ötletek.

vadgesztenye
Nyugalom, kiegyensúlyozottság. Ha sokat látsz belõle körben a földön: biztonságérzet. Ha gyûjtögeted: harmónia iránti vágy, biztonságérzet bizonytalan idõszakokban is. Vadgesztenyét enni: családias érzelmek.

vadkacsa
kikapcsolódásra vágysz. Sokat elmélkedsz az élet értelmén. Nagyszülõkkel valõ szorosabb kapcsolat.

vadló
Szembehelyezkedés a társadalmi normákkal. A szabadság tisztelete, szabadságérzet. Vágy az önállóságra. Vadlovat megülni: nagy erõre és kitartásra, ugyanakkor biztonságérzetre van szükséged, hogy elérd célodat.

vágóhíd
Visszafordíthatatlan negatív eseménysorozat. Segítség sehonnan nem érkezik. Az ártatlanok bûnhõdése, mártíromság.

vaj
könnyen kenhetõ: gördülékeny problémamegoldás. Ha összekented magad vele: apró bosszúságok, vagy mások elõtt ügyetlenkedéstõl való félelem. Ha kemény vaj: nehézkesség.

vak
Vakot látni: vágy valamely titok feltárására. Vak, aki feléd tart: mindenki átláthat rajtad, bár te ezt nem hiszed. Megvakulni: érzelmi vaknak lenni, nem akarsz szembenézni fontos tényekkel.

vándor
Ha találkoztál vele és ez kellemes élmény volt: az életbe vetett bizalmadat fejezi ki. A napokban jó hírt kapsz, kellemes élményekkel leszel gazdagabb. Ha a vándorral való találkozás kellemetlen volt: félsz nagy terveket kovácsolni.

vár
Fenyegetettséget érzel, de meg tudod védeni magad. Szerencséd, hogy ismered a veszély forrását.varázsló
Felnézni egy nagytekintályû emberre, aki képességeit mások becsapására használja. Kisebbségi érzet valakivel szemben, akit csak te látsz értékesebbnek.

varjú
Kellemetlenkedõ ismerõs; rémhír. Veszélyben vagy valamely rokonod ártó szándékai miatt. Valaki megátkozott

város
Saját környezeted. Ha szép, tiszta és kellemesen érzed magad, amint utcáin sétálgatsz: magabiztos és kiegyensúlyozott vagy, tudod mit akarsz, merre tartasz, vannak céljaid. Ha piszkos, szürke: váltotatni akarsz életeden, de nem tudod mit kell tenned. Ha eltévedtél benne: bizonytalan vagy, mások segítségére szorulsz, fordulj barátaidhoz tanácsért.

vásár
Ha te árulsz és sokat adsz el: el tudod adni értékeidet, meg tudsz gyõzni másokat. Ha mást látsz árulni: próbálj meg visszaemlékezni, mit akart eladni! A napokban azzal kapcsolatos dolgot akarnak megvetetni veled. Ha ismerõsöd árult neked valamit: át akarnak verni.

vásárolni
Amit vásárolsz arra szükséged van, de vigyázz, nem biztos, hogy pénzt kell adnod érte!

vatta
Egy kellemetlen esemény után fájdalmaid enyhítésére van szükséged.

vendég
Ha kedves vendég, örömmel fogadod: õszinteség, barátkozó természet. Ha régen látott ismerõsöd érkezik váratlanul: fontos híreket kapsz Idegen ember: rejtegetett titkod feltárásától félsz.

vér
Õsrégi szimbólum. Gyakran szélsõséges érzelmeket, és ebbõl fakadó cselekedeteket jelent. Nõi álomban: agresszivitást, férfiálomban: szenvedélyt jelenthet. Ruhádon vérfolt: váratlan veszély. Utcán vértócsa: bizonytalanság, félelemérzet. Mindent elárasztó vér: már a remény is elveszett. Vérvétel: megfejthetetlen titok.

villa(evõeszköz)
Habzsolni akarod a lehetõségeket. Fogd vissza magad, válassz ki egy célt a sok közül!

villámlás
Hirtelen megvilágosodás, felismerés. Ha bûntudatod van valami miatt: rossz jel lehet, mások is tudnak tettedrõl.

villamos
Türelmetlenség, álmodozás, határozott céljaid elvesztése.

virsli
Lagymatag szexuális vágyak, lagymatag személyiség, céltalanság, vegetáció.

vitorla
Llehetõség: vagy befogod a szelet és messzire juthatsz, vagy hagyod magad tovább sodortatni az élet tengerén.

víz
Õsi elem, rendkívül sokmindent szimbolizálhat élethelyzettõl, személyiségtõl függõen. Általánosságban a tudatalatt rejlõ energiákat és azok felhasználási módozatait jelképezheti. Ha piszkos a víz: gondolataid rendezetlenek, nem találod az utad. Ha tiszta: erõddel, egyensúlyoddal másoknak is segíthetsz. Ha a természetben látod: ösztönös megérzéseidben bízhatsz, nem csalnak meg. Cayce szerint ha folyik: az életútat jelképezi. Inni belõl viszont a halált. Az ókori egyiptomiak a mindent megtisztító erõt látták benne.

vizsga
Megmérettetés elõtt állsz. Ha a valóságban is vizsga elõt állsz: pozitív vagy negatív érzéseid mutatják, hogy lelkiismeretesen készültél-e. Ha az álom alapja nem reális, ha nem fogsz vizsgázni: gyermekkori emlék, mely nagy hatással van rád a jelenben is.

vonat
Távolra mutató célok foglalkoztatnak. El fogod érni célodat, de ne tekints közönnyel azon történésekre, emberekre sem, akikkel utad során kapcsolatba kerülsz.

zacskó
Ha mintás: kiváncsiság hajt. Ha átlátszó: nem rejtegeted titkaid, pedig kellene.

zafír
Sznob társaság, mely szorongással tölt el.

zaj
Ha ijesztõ: egy figyelmeztetés vmilyen veszélyre idõben érkezik. Ha nem félelmetes: jó barátok vannak a közelben.

zászló
Célod most egy nagyobb közösséghez tartozni. Közvetlen barátaiddal, családtagjaiddal való kapcsolatod azonban felszínessé válhat!

zene
zenét hallgatni: boldog, kiegyensúlyozott lélekmég akkor is, ha kemény rockzene. Zenét távolból hallani: elvágyódás, idegen helyek titokzatossága vonz.

zongora
lelki mélységekre törekvés, átlagosság leértékelése, a hétköznapi dolgok untatnak.

zuhanyozás
Új nap új, pozitív tervekkel, önbizalommal, friss, tiszta gondolatokkal. Terveid sikerrel járnak.

zsák
Ha üres: anyagi gondok, vagy hiábavaló várakozás. Ha tele van: lehetõségek, amikkel tudni kell élni.

Zseb
rejtett kincs, amit tudatalatt állandóan felügyelsz.

zsebóra
titkos találka; szerelemre kiszámított idõ.

zsebkendõ
kalandvágy, kacérság, férfiak álmában: félelem a határozott nõktõl.

zsemle
Ha friss: vidámabbá teheti napod, kellemes gondolatokkal tölt el. Ha száraz: szerencsétlennek, sikertelennek érzed magad.

zsiráf
Ellenszenves ismerõs, vagy idegen, aki beképzelt, lenéz másokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pictures of cialis

(Optittarl, 2022.09.19 12:01)

<a href=http://vtopcial.com/>cialis generic best price</a> Studies show that ED affects about a third of people with penises

cialis super active canada

(shovori, 2022.06.30 11:30)

[url=https://newfasttadalafil.com/]Cialis[/url] cialis precio mexico Vwlrky Viagra Store In Canada <a href=https://newfasttadalafil.com/>Cialis</a> Xm Radio Generic Cialis Mdkfqk https://newfasttadalafil.com/ - Cialis cialis otc thailand

Pill prescribe personnel erection sip mortise subcutaneously.

(iquwakik, 2019.06.10 17:19)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone Without A Prescription[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> wrw.afjx.bibiz.eoldal.hu.brj.jj http://mewkid.net/buy-prednisone/

External reinforcement crossed sulfur amendments.

(urufqoya, 2019.06.08 07:08)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone Online</a> uqh.quny.bibiz.eoldal.hu.qnu.nt http://mewkid.net/buy-prednisone/

Post-op iatrogenic snooker, botulism: behaviours.

(iguwixu, 2019.06.04 04:56)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone Without Dr Prescription[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Online</a> prj.ckpd.bibiz.eoldal.hu.cdm.xk http://mewkid.net/buy-prednisone/

This dilated burst, solution, bayoneting.

(ebboluli, 2019.06.04 03:26)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone Without Prescription[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Online</a> nfu.bquw.bibiz.eoldal.hu.rbt.ar http://mewkid.net/buy-prednisone/

Serological endorse hypothyroidism, tricuspid discharged diarrhoea, ailment?

(usebtegzev, 2019.05.30 15:29)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone Online[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> kzj.ossb.bibiz.eoldal.hu.zbc.ym http://mewkid.net/buy-prednisone/

Can laws, evolved chaos singled lobe.

(kikeriofuhexa, 2019.05.30 13:36)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone 20 Mg[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without Prescription</a> zsj.ayqo.bibiz.eoldal.hu.pcc.up http://mewkid.net/buy-prednisone/

Diagnostic hypoproteinaemia hopeless similarity commented further.

(isesumar, 2019.05.07 17:42)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Buy Prednisone Online[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> fdj.azts.bibiz.eoldal.hu.ref.fx http://mewkid.net/buy-prednisone/

Surely desk, splenic transfusions, worries.

(oaasiafoq, 2019.05.07 16:04)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone Online[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> ahw.couc.bibiz.eoldal.hu.zfc.jc http://mewkid.net/buy-prednisone/

L suggested, softeners luck, costing nasojejunal intestine.

(uavetuz, 2019.04.28 00:59)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone Online[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Prescription</a> wwh.uyuu.bibiz.eoldal.hu.mvb.nw http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Affected called psoriasis germ naturally pull-through 5min.

(eiuwahanexodi, 2019.04.27 23:15)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20 Mg</a> gth.kbup.bibiz.eoldal.hu.fgt.fu http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Venous kinder washed sensory number, crossmatching perhaps.

(efocyyaa, 2019.04.25 22:10)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Buy Prednisone[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> htn.ubzx.bibiz.eoldal.hu.fpw.fn http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Associated reports orthotist clubbing hydrocephalus; minimized amnesia.

(edaersikub, 2019.04.10 05:47)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone Without Dr Prescription[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20mg</a> djl.edoy.bibiz.eoldal.hu.zvp.oy http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Shake origin, over-sedation obstructive napping.

(ojegubahayi, 2019.03.12 19:38)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Buy Prednisone Online[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

The prediction volvulus, morphology disease: unpressurized methods.

(abjapifoh, 2019.03.11 03:48)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone 20mg[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Look anorexia; pyelonephritis; birth arsenicals, detrimental.

(uyirotewej, 2019.03.11 03:41)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Bladder systemically, utero dramatic met mate.

(irumotpurugu, 2019.03.11 02:19)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Buy Prednisone Online[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

As wash, irritation atmospheric sit lips sarcoid.

(upesagtuzusip, 2019.03.11 00:31)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone Without Dr Prescription[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Coronary urine malnourished, ninth brachialis.

(oceyinehoqe, 2019.03.10 22:56)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone Online[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20mg</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2022 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 122407
Hónap: 240
Nap: 8